Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Dazer II ultrahangos kutyariasztó

Ár:
16.891 Ft (13.300 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Legkedvezőbb szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. február 27.

A Dazer II ultrahangos kutyariasztó ajánlott kutya ellen mindazoknak, akik futnak, kerékpároznak, túráznak vagy közterületen munkát végeznek.

Annak érdekében, hogy ne harapja meg egy támadó kutya, csak rá kell irányítania a kutyariasztó készüléket és megnyomni az aktiváló gombot.

Ezzel az eszközzel távol lehet tartani az agresszív kutyákat, fizikai kontaktus nélkül.

Az erőteljes ultrahang elijeszti az állatot. A nagyvárosokban és faluhelyen is nagyon sok gazdátlan kutya kóborol szabadon.

Legyen Önnél mindig Dazer II kutyariasztó! Vannak kutyák akik csak akkor veszik majd komolyan, ha kapnak egy kis zavaró ultrahangot!

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A kutyariasztó

A DAZER II egy kisméretű, kézben tartható 12,2 dkg. súlyú, 9 V-os tartós elemmel működő kutyariasztó készülék támadó kutya ellen, amely egy magas frekvenciájú, ember által nem hallható ultrahangot (25,2 kHz) bocsát ki.

A készülék feszült, támadó kutyariasztásra lett kifejlesztve, mert ebben az állapotban ez a magas frekvenciájú hang nagyon zavarja az állatot. Akkor lesz neki jobb, ha minél messzebb megy a hang forrásától.

A békés, passzív kutyáknál használva nem vált ki különösebb, látható reakciót.  Ez a legkönnyebben úgy érthető meg, hogy mi emberek is ugyanarra a hangra, zenére, reklámra másként reagálunk pihent, nyugodt állapotban, és másként, fáradt, feszült, ideges állapotban.

A DAZER II kutyariasztó használata:

A készülék optimális hatótávolsága 5-20 m. A leggyakrabban ezen távolságokon belül észleljük a kutyákat. Az ettől távolabb lévő (50 - 100 m-re) kutyákra még felesleges használni a készüléket, mert még nem érzékelik a készülék által kibocsátott ultrahangot. 

A készülék hangszórós végével rámutatunk a kutyára és 2-3 mp-re megnyomjuk a beépített kapcsológombot. A készülék működését a beépített gomb mellet lévő vörös színű LED jelzi.

A készülék kettős védelemmel tartja távol a kutyát:

 1. A kibocsátott ultrahang, mely az állatban lévő feszültséget emeli fel majdnem az epilepsziás szintig, amit az állat nem tud elviselni és elmenekül a helyszínről.

 2. A kibocsátott ultrahang nyomása, amely olyan mértékű (120 Db), hogy az ember esetében akut halláskárosodást okozhat, ezért emberre közvetlen közelről nem szabad fordítani a készülék hangszórós részét bekapcsolt állapotban.

Figyeljünk arra, hogy a készülék kövesse az állatot, mivel a hatás tengelyszerűen lép fel.

A készülék hatására a kutya azonnal reagál, és legtöbbször visszafordul. Ha az állat továbbra is dühös magatartást tanúsít, ismételjük meg a használatot újabb 2-3 mp-re. Ha a kapcsoló mellett lévő vörös LED nem világít, az elemet ellenőrizni kell, és szükség esetén ki kell cserélni.

A DAZER II-t használhatják: idősek, gyerekek, sportolók, biciklisták közszolgálati alkalmazottak, díjbeszedők, postások, stb. a támadó kutyák elleni védekezésre. 

A készülék kiterjedt kutatásokon alapuló fejlesztés eredménye, amelyet amerikai audiológiai és egyetemi emberek végeztek.

A készülék idomításra is használható! 

Ha az állat olyan magatartásminták szerint viselkedik, ami nem elfogadható gazdája számára, akkor ezekről le lehet szoktatni a Dazer segítségével.

A szóbeli parancs kiadása után használjuk rövid 1 mp-es időtartamra a Dazert úgy, hogy a kutya lehetőleg ne lássa a kezünkben. Néhány ismétlés után kialakul a kutyában a reflex az adott parancshoz, érzékeli az ultrahangot és később az ultrahang nélkül is, pusztán a szóbeli parancs kiadása után is végrehajtja a feladatot.

A kutyariasztóba az elem behelyezése és cseréje:

 1. Vegyük le a két fémzáras csavart a készülék alsó oldaláról.

 2. A gombos oldalával felfelé tartva mozdítsuk el a fedőfedelet. A tartó és elem (ha behelyezett) az alsó félben kell maradjon.

 3. Óvatosan toljuk az elemet előre és szelíden emeljük, amíg az elem kijön a helyéről. (Csere esetén.)

 4. Behelyezzük az új elemet a pólusoknak megfelelően. Toljuk addig, míg a tartóban biztonságosan fekszik.

 5. Visszatesszük a fedelet úgy, hogy a LED a helyére kerüljön.

 6. Helyezzük vissza a két csavart, amit az 1. lépésben eltávolítottunk.

FONTOS! Csak 9 V-os alkáli elemmel használható! 

Garancia - a kutyariasztóra:

A készülékre a vásárlástól számított 1 évig garanciát vállalunk. A garancia a meghibásodott készülék kicserélését jelenti. Nem vonatkozik a garancia az alábbi esetekre:

 • Erőszakos behatás, törés esetén.
 • A készülék hangszórójának mechanikai sérülése esetén.
 • Amennyiben nem tartós elemekkel használják a készüléket.
 • Amennyiben a készülék elektronikus részében bárminemű beavatkozás, átalakítás, javítás alkatrészcsere történt.

Figyelmeztetés: A DAZER nem hatásos a kutya „territóriumán” belül, valamint beteg, süket kutyákra.

Hatásosságát befolyásolja a kutya kora, temperamentuma, betanítása, az állat jelleme. Ha megtehető, ne keressük a bajt, kerüljük el a veszélyes állatot! A DAZER-t csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésül használjuk, ne molesztáljuk vele a békés, nyugodt állatokat.

Gyártó: K-II. ENTERPRISES, USA

Vásárlási lehetőségek:

1. Utánvétes fizetés 

Utánvéttel történő vásárlás esetén a megrendelt áru ellenértékét és a szállítás költséget az áru kézhezvételekor kell készpénzben kiegyenlíteni a futárnak.

Kérjük, hogy minden esetben győződjön meg arról, hogy a termék csomagolása sértetlen! Ha a csomag láthatóan sérült, vagy nyitott, tagadja meg a csomag átvételét és haladéktalanul értesítsen minket. 


2. Fizetés előre utalással 

Rendelését előre, átutalással is kiegyenlítheti. Átutalást csak és kizárólag abban az esetben indítson, miután telefonon beszéltünk a termék használatáról, vagy teljeskörűen tisztában van a Dazer használatával, annak lehetőségeivel és korlátaival! Feltétlen olvassa el a gyakori kérdések bekezdést!

 

*****************************************************************

Gyakori kérdések:

Mit tehetünk, hogy elkerüljük a kutyatámadást?

Két lehetőségünk van:

- Ne ijesszük meg a kutyát, ne kiabáljunk rá, ne lóbáljuk a kezünket, ne próbáljuk megtámadni. Ne nézzünk a kutya szemébe, mert ezt erőfitogtatásnak tekinti. Ha a kutya eszik, mindenképpen el kell kerülni.

Nem szabad elszaladni, meg kell várni míg a kutya körbeszaglász, majd elmegy tőlünk. Semmi hirtelen mozdulatot nem szabad tenni felé.

- Riasszuk el Dazer II ultrahangos kutyariasztóval

Miért jobb a Dazer II mint a paprika spray?

A paprika spray egyszerűen, legálisan beszerezhető eszköz, mely a védelmünket hivatott biztosítani. Annak a valószínűsége, hogy egy paprika sprayt egy gyorsan támadó kutyának pontosan a szemébe célozzuk, szinte 0%.

Ha a gazdája is a kutyával van és csak mi tételezzük fel a támadó szándékot, majd belefújjuk a viszonylag nyugodt kutya szemébe, egy hosszú magyarázkodásnak nézünk elébe. A paprika spray kárt is tehet az állat egészségében, főleg ha idős a kutya. 

A Dazer II-t diszkréten, kellő távolságból már ráirányíthatjuk a kutyára, és a gazdának fel se tűnik, hogy védekezünk a kutya ellen, csak azt látja hogy a kutya hátrál tőlünk. Nem kell magyarázkodnunk a gazdinak.  

Mennyi ideig használható a gyári elemmel a kutyariasztó?

A készülékben lévő 9V-os elemmel rendszeres használat mellet kb. egy évet, vagy 1000-szer 1 - 2 mp-es használatot tesz lehetővé. 

Cserélje ki az elemet feltétlenül, ha a piros visszajelző LED fénye elkezd halványodni!  Elemcsere esetén javasolt típus: Energizer 9V-os tartós elem.

Hogy tudom leghatásosabban elriasztani a kutyát a készülékkel?

Vegye célba az agresszív kutyát a kutyariasztóval
Tartsa nyomva a gombot 2-3 mp-ig

Ha szükséges ismételje meg. Fontos!

Ne tartsa nyomva folyamatosan a gombot! A legjobb hatást úgy tudja elérni, ha ráijeszt a kutyára az ultrahanggal. Ekkor hirtelen menekülésbe kezd. A Dazer II a leghatásosabb az agresszív, támadólag fellépő kutyákra.

A nyugodt kutya nem reagál az ultrahangra csak a kiképzés során.

Mit tegyen ha több kutya támadja meg egyszerre?

Lehetőség szerint helyezkedjen úgy, hogy ne tudják bekeríteni a kutyák. 
Pásztázzon a riasztóval végig az összes állaton. 

Amennyiben egyértelműen felismeri a falkavezért, többször arra a kutyára irányítsa a riasztót.

Minden kutyára hatásos a riasztó?

A készülékkel nem tudunk korlátlan hatalmat gyakorolni minden kutya felett! 
A DAZER nem hatásos a kutya „territóriumán” belül, valamint beteg és süket kutyákra.

A territórium a kutya felségterülete és azt ösztönösen védi. Oda nem javasolt kutyariasztóval sem belépni. 

A DAZER nem alkalmas kutyasétáltatás közben összeakaszkodó, verekedő kutyák szétválasztására!


Az ultrahang a kemény felületekről visszapattan, a puha dolgok elnyelik, a bokrok, sövények pedig szétszórják. Nagyon fontos, hogy a célba vett kutya lássa a készüléket, mert csak így tudja az ultrahang kifejteni a hatását. 

A szomszédban lévő ugató kutya elcsendesítésére csak bizonyos feltételek mellett alkalmas.


A DAZER-t csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésül használjuk, ne molesztáljuk vele a békés, nyugodt állatokat.

Káros-e a kutyariasztó által kibocsátott ultrahang az emberekre és a kutyákra?

A legtöbb ember 20-20000 Hz között hall. A Dazzer II által kibocsátott frekvencia 25200 Hz. Érzékenyebb fülűek elvileg hallhatják, de károsodást nem okoz!

A készülék hangszórója 120 DB-es hangnyomást generál, ezért közvetlen közelről (1-2 cm) ne irányítsuk a fülbe a riasztót! Az Ultrahang nem egy hallható hang az emberi fül számára! Így nem ellenőrizhető a készülék használhatósága! 

Hogyan ellenőrizhető, hogy sugároz-e ultrahangot a készülék hangszórója?

Tartson a készülék elé kb. 10 centire egy tenyérnyi alufólia darabot és irányítsa rá aktív állapotban a riasztót.

Normál működés esetén egy rezgő-zizegő hangot kell hogy halljon. Ez az ultrahang visszaverődése miatt keletkezik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!